Wat is Yoni Yoga

Veel vrouwen zijn de verbinding met zichzelf kwijt. Voelen zich moe, hebben lichamelijke klachten. En zitten met vragen zoals, wie ben ik? Wat wil ik écht?


Als je in verbinding staat met jezelf, ben je geestelijk, emotioneel en fysiek beter in balans. Kun je prikkels beter verdragen, je voelt je kalmer, sensueel en je creativiteit komt tot bloei!


Je leeft vanuit je vrouwelijke kracht & wijsheid. Yoni Yoga helpt je om in verbinding te komen met jezelf. Met die vrouwelijke kracht & wijsheid.

Hoe ziet een Yoni Yoga les eruit?

Ontspanning en naar binnen keren staan centraal tijdens de yoni yoga. De lessen bestaan uit diverse onderdelen, waaronder meditatie, yoga houdingen gericht op het bekken en de yoni en het doen van ademhalingsoefeningen. 

 

  • Ruimte en ontspanning creëren in het bekken door houdingen voor een langere tijd vast te houden. 
  • Ademhalingsoefeningen waardoor je meer vanuit je buik gaat ademen.
  • Meditaties waarin je contact maakt met je intuïtie, je baarmoeder en je vrouwelijke wijsheid. 
  • Oefeningen waarin we de energie in het bekken en de yoni stimuleren. 

Yoni Yoga brengt je dichter bij jezelf in verbinding met je vrouwelijkheid. Het helpt je zenuwstelsel te kalmeren, je energie te herstellen en je opnieuw te verbinden met je lichaam en je vrouwelijke kracht.

Wanneer is Yoni Yoga iets voor jou?

Deze yoga is voor jou als je bekkenklachten of rugpijn hebt of graag in verbinding wilt komen met jezelf en je vrouwelijke kracht. Of gewoon wanneer je nieuwsgierig bent naar wat het voor jou betekenen of heerlijk wilt ontspannen. De lessen zijn ook geschikt voor als je zwanger bent of graag zwanger wilt worden.

 

 

Goed om te weten is dat ik tijdens de lessen of workshops niet met een yoni ei werk. De reden hiervoor is dat het gebruik van een yoni ei rustig moet worden opgebouwd. Dat begint met een paar minuten. De oefeningen en houdingen tijdens de yoni yoga les zijn wel geschikt voor het dragen van een yoni ei. Mocht je graag een yoni ei willen dragen, dan ben je hier uiteraard vrij in.